Saturday, 27 July 2013

Recipe Creamy Bread & Butter Pudding







Bahan-bahan:

French Loaf 
1 kotak Susu segar
1 cawan gula caster
2 sudu vanilla esen
4 sudu butter yang dicairkan
2 sudu sebuk kayu manis (cinnamon powder)
3 biji telur 
Kismis (sesuka hati)








Cara Membuat:

1. Potong dadu french loaf.





2. Rendamkan french loaf yang telah dipotong dengan susu sehingga menutup seluruh roti tersebut. Biarkan.



3. Pukul gula dan telur sehingga sebati. Masukkan kismis, vanila esen dan serbuk kayu manis. Gaul.

4. Campurkan dengan roti yang telah direndam dengan susu.  Rendamkan lagi lama, roti itu akan jadi lembut.




5. Panaskan ketuhar 180'c. Bakar selama 20-30 minit.  





Boleh dimakan bersama vanila custard cream.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...